Monday, June 1, 2015

JENDOOOOOOL

Hah, assalamualaikum jemah jemah sekalian. Apa khabar?Macam tak sihat je. WEKEKEKE. Dah lama ai tak update chu olls. Gambar pun masa darjah 4. PUBERTY PUBERTY. Dulu, mula mula buat ingatkan nak jadi famous blogger. Rupanya, sedarlah diri sikit, tak reti menulis, tak lawa pulak tu. Haih, What a tough life.
Bila I rajin I update semua gambar, dashboard and benda lain. Okay okay?
even sampai sekarang, pakai windows 7, nampak tak lapuk dia?

Tajuknya jendol. Apabila digunakan huruf 'O' berbanding 'U' dia nak perli sebenarnya wakaka. Firstly, TREND budak budak sekarang ialah memakai TUDUNG ke belakang, sehingga menunjukkan dahi yang berjerawat serta rambut dimana tujuan kita memakai tudung untuk menutupi rambut. Macam dah takde trend lain je nak buat tudung macam ni.
Kadang kadang, rasa macam nak tarik je tudung tu lagi. Adik saya pun, hmph dua kali lima je.
Semalam, saya marah lah dia. Kata "ni apa nampak rambut ni?Ingat cantik ke pakai tudung jendul ni.Dah lah banyak jerawat" Hah kateko je kena sound teruk. Then, dia jawab "alah, anak rambut je pun. bukannya dosa"
BANYAK LAH KAU TAK DOSA.
Act, aku pun tak tahu mana satu yang betul, tapi ikut pandangan aku, sama je lah rambut ke anak rambut ke rambut jugak. Tak usah le nak ikut sangat trend. Tak bawak masuk KUBUR pun. lahai. what a big deal. 
pakai tudung macam biasa. Lilitlah mcm mana pun. 
Anyway, nak cakap pasal minggu lepas. 
SERONOOOOOOOOK
Ada sambutan hari guru, pastu kelas ada buat majlis perpisahan ustazah praktikal. SERONOk. 
ni yang nak cerita sikit. Ada 2 ustazah. dua dua lawa. Sorang tu namanya Ustazah Heidi Aimie Amalina. Lawa. Tinggi, tere bahasa arab. Memang jeles le. hehehe 
Yang lagi sorang, Ustazah Masyitah. Cara dia cakap, tabik gila. Seronok dengar dia cakap arab. Tapi maaf kawan kawan, dia dah kahwin. Kekeke. moga allah berkati perkahwinannya. 
Mula mula kitaorang tutup mata dorang, pastu bawak masuk kelas. The moment dorang bukak je penutup mata tu, terus kitaorang spray, pastu letupkan party pooper. Muka ustazah time tu macam tengah fkir "aku kat mana ni?" wekeke. 
Pastu kiteorang bagi hadiah, main game, dua orang mc yang Sporting (?) , dengan kehadiran saya yang comel bertambah seri lah semua gambar yang kitaorang ambil. 
penat saya ambil gambar sana sini. wehehehe, okay.
sampai sini jelah . dah lah ngantuk penat taip. nanti saya update blog.
tukar Picture, Dashboard, Tambah lagu, chat box lagi, mcm macm. tapi bukan saya yang buat. bajet bajet tere je. nnt kawan yang tolong. hehehhe
okay lah till here, bye bye. Have a sweet dream. jangan lupa doa sebelum tidur, maafkan orang. hehehehe Assalamualaikum, may allah showers all of you with bless. <3

Tuesday, April 29, 2014

Alya comel

Hai semua! Ok ni syahidah nk bgthu ade sorang kwn syahidah ni nme die Nur Alya Nabilah. Act die ni baik gile gile.then die rajin , cute and whtever lg la.hahaha.kalau korang nk kenal kenal dgn die boleh je.. pegi sini ----> alyanabilah01.blogspot.com  jgn lupe tau!die pun ade blog .cantikk sgt..bg syahidah la.visit la ye blog die.skrg ni syahidah kat hostel. Hah?!! Msti korang trtanye kn?hmm korang cari la jwpn die yee. Ok la mybe smpai sini dulula.
See you soon guys. Love you all so much!
                       

                                           Syahidah Arsil        #officially
           

Saturday, March 1, 2014

NEVER ENDING F.R.I.E.N.S.H.I.P

for the first time in forever, i feel so lonely~ rasa bosan. pindah sekolah boleh terima lagi, ni kena masuk asrama. mmg redha tapi tak ada kawan. sunyi sepi. makan, mandi, basuh baju, jalan, semua sorang sorang. dulu, ada je org teman. geng yolo aku, hannan nureen tasha, alya qiryn haziqah dgn yg lain2 . sekarang, jadi mcm ni. betapa sedihnya nak tinggalkan org yg kita dh kwn selama 5  tahun. susah senang sama. pergi mana mana sama sama. rahsia msg msg tahu. dia cerita happy dia, aku crita happy aku, dia bagitahu sedih dia, aku bagitahu sedh aku. dia banyak tolong aku. dia selalu dengan aku. dia lah yg memahami aku, dia yg tegur bila aku salah, dia tolong aku bangkit lepas jatuh. dia tolong aku tak kira susah mana pun dia. dia selalu berkepit dgn aku. kalau boleh, nk tinggal sebumbung. sedih nak tinggalkan kawan kawan mcm ni. susah nak cari. im lucky to have a friend like this. even sometimes gaduh pasal benda remeh en. wkwkwk. cuba bayangkan kau ada kat tempat aku. yes, mmg aku nk masuk asrama. tapi bukan mcm ni yg aku nk. yes, kita hanya mampu merancang allah yg menentukan. i miss you guys :* the one who stayed with me, the one who always beside me holding tissue and lend their shoulder. the one who never tired understanding, listening and treat me kindly. those memories at legoland. those memories at everywhere that cant be forget. *lap air mata* AKU RINDU KORANG SANGAT SANGAT.  anyway, jom jumpa. jom jom jom. okay lah sampai sini je. assalamualaikum. byebye 1

Monday, November 18, 2013

Last day of school.

Yes, memang sedih. Sedih gila macam orang gila. Nak tinggalkan sekolah. Banyak memories. Crushes, teachers and friendsssss. Haiya i love them them them. Tak de dah nak enjoy macam kat sk.  PBS or whatsover. Hah id ont like it. Bye . 

Thursday, March 28, 2013

here we go theme park !

okay . firstly nak cakap mmg penat . u know something ? aku dah penah pergi legoland and time square theme park . both of them make my body just crack . k whatsoever . tapi ia amat menyeronokkan . for the first tim , pergi mall dengan kwan kawan rasa mcm awkward gila . hahhahah . aku naik roller coaster macam orang gila . mmg gila . aku sorang je yang jerit rasa macam semua org pandang aku . maklumlah , aku ni walaupun naik merry-go-round pun nak jerit . sebab baru ada suasana funfair kalau x de mesti tak best . kekekekekke . aku ingat lagi dekat legoland aku naik project X rasa macam erghhhh kecut gila . then , bila dia nak belok tu dia mmg nak jatuh kan org . pastu aku naik yang dragon coaster tapi yg besar punya , x takut actually . yang dragon coaster yg mini tu lagi kecut . mende tah org ni . yg dekat time square pulak macam org gila naik yg benda yang pusing pusing dekat atas tuu . pastu naik yang duduk tu then dia pusing laju laju aoi kat bawah lah . pastu naik roller coaster . yang aku ni , dok pergi cermin mata jeee . hehhe takut jatuh lah puleksss . then naik space attack tuu hoh , dia pusing kan kepala aku pastu dia pergi buat satu round then dia berhentikan aku dekat tgh tgh tuu . gila punya orang ! hahahah ! pastu naik bumper car . habis cerita . pastu dekat tingkat lima time square ada kedai jual barang barang korea tau , aku excited gila . tapi masa x mencukupi , aku beli name tag beast je . :( . lepas tu ada dua kedai , satu kedai tu dia jual macam brg brg kecik like CD , pencil box , keychain dan sekaum denganya . pastu , kedai sebelah dia pula , ual brg brg yg bsar macam beg , botol pastu ada mcm mcm lagii. huarghhhh ! rasa tension gilaaa sebab dapat beli sikit jee :( what is this , tak pe nanti nk ajak mama pergi lah . hik hik :> nanti aku borong . muahahahah . haa baru teringat pasal genting punya theme park . aku pergi almost 3 kali . hahhahkali 1 aku naik corkscrew . takut lah juga , tapi skejap je . then kali ke 3 aku naik yang space shot , yang paling tinggi ada menara petronas tu . kau tahu x , kecut gilaa rasa macam badan tertinggal kat bawah yg kepala je naik atas , kecut gilaa . tapi , ada org kata yg ada org mati naik tu , sebab dia punya rambut ,menggerbang then tersekat dekat tempat tu , lepas tu korang pandai pandai lah fikir . aku macam x boleh bygkan , kuang kuang kuang :3 hahah okay lah sampai situ je ! jumpa lagi / bye / assalamualaikum !

Wednesday, December 19, 2012

Jangan bash mengebash .

Assalamualaikum . Tajuk ? Tak ? Boleh ? Bla ? Haha . Al maklumlah aku dah insaf . Hahahaha . Lah , memang betul apa aku tak suka tengok orang kutuk kutuk ni . Aku patang betul . Lepastu bila aku cakap jangan dia kata aku alimlah apa lah. Kau faham tak yang kalau aku biarkan kau aku dapat dosa ?! Haih , cuba berubah ya ? Okay mari tukar tajuk . Pasal sekolah . Aku tahun ni excited nak sekolah . Haha . Pasai apa pun tak tahu lah . Gila agaknya . Hehe ;) . Aku bahagia bersyukur dapat kawan yang baik baik . Alhamdulillah . Terimakasih ya allah *pandang atas* hmm anyway singapore menang . Okay. Nak cak apa lagi hah ? Aku ingat lagi aku dengan izza lagi terre main bola dari budak lelaki . Hahah . Dorang 1 kiteorang tiga . Hahaha , mwahahah .
Dialog aku dalam kelas
Aku : Hannan , pinjam buku bitara !
Hannan : Nah , kalau salah jangan salahkan aku !
Masa Check buku
Aku : Hannan , aku betul semua !
Hannan : Aku salah tiga , aik asal kau betul semua ?
Aku : Aku pinjam buku kau aku bukan tiru pun . Mwehehhehehe
Hannan : Hmph , membazir masa je aku buat .
Sorry hannan ! Aku tak bermaksud ! Haha .
Korangs korangs ni nak tahu aku ada penyakit . Woooo . Penyakit resdung . Wehehhe . Huh , penat lah taip panjangpanjang . Tak pe lah . Aku geli dengan kawan kawan aku bercinta . Eyuks . Geli gila nak mati ! Korang tahu tak yang korang tu kecil lagi ? Hadoiyai ! Umur baru 12 ! Aiyooo , apa nak jadi pun aku tak tahu. Hmm , okay lah aku dah penat taip taip ni . Mweheheh . Okay bye . Assalamualaikum . Bye !

Wednesday, December 12, 2012

Viber , skype and whatsapp make me dont need to reload topup ! Love you :*

Assalamualaikum . Ahaha . Tajuk panjang ? Jangan hirau kan , okay ? Memang betul lah tajuk dekat atas , call free message free , and its make me to save money . And I like t . Before this my mum spend a lot of money to reload topup . Now it was not . Hahah . Speaking pula yaaa . Haha . Boring gilaaaa . Hmm , anyway , aku mintak mama aku macammacam aku mintak polaroid , aku mintak laptop , iPhone tapi mama aku buat tak tahu jee . Sabar je lah . Mama kata "belajar rajin rajin lepastu beli sendiri . Mwahhahahaha ." mama gelak . Pastu aku tanya "asal gelak" mak aku kata " byk songeh de hai" aku hanya menundukkan kepala . Dan angguk . Hmm , anyway , dah beli buku sekolah ? Baju ? Beg ? Kain? Kasut ? Stoking ? Anak tudung ? Tudung ? Badge ? Name tag ? Aku satu haprak pun tak buat . Tak buat . Tak buat . Tak buat . Tak buat . Haha . Tak buat .. Eh silap tak beli . Kenapa agaknya aku tulis panjangpanjang yang lebih dari karangan akuu ? Sebab aku boring lah dan aku dah lama tak publish . Dan siapa ada laptop bersyukur dapat buat apa apa jeeee . Aku ni harapkan iPad je . Sampai bila ah . Sumpah aku boring gilaaaaa ! Tak tahu macam mana nak explain . Mwahaha . Hmm maybe ni post aku paling panjang . Anyway kat sekolah agama apa apa aku je yang salah dorang yang cakap kat aku , aku yang kena marah . Sabar je lah . Dugaan . Cubaan . Tak apa aku redha , aku redha , aku teruskan hidup . Cewah , macam dah lama je hidup . Mak aku selalu bandingkan aku dengan kakak aku , aku sabar . Itu semua takdir , hmm . Tahun depan UPSR and PSRA and i was like ............. ye ke ? Aku rasa baru dua bulan aku masuk sekolah darjah 1 . Hmm , masa cuti nak sekolah masa sekolah nak cuti . Anyway bab ni dah tersasar jauh dari title besar kita . Sorry . Mwehehhehe *evil laugh* kakak aku tak ada kat rumah dan aku freedom ! Aku memekak sorang sorang . Okay lahsampai sini saja . Assalamualaikum kalau tak jawab dosa kalau jawab sayang . :* bye . Bye . Bye . 
Pesanan terakhir : jangan bash orang . Okay . Byee .